Biff i Thai panangcurry

Kittiya OldertrøenAuthorKittiya OldertrøenCategory, , DifficultyBeginner

Dette er en klassisk meny på thairestaurant, men billigere og nydeligere å lage selv. Her kan du velge biff, kylling eller svin som kjøtt. Ingrediensene er ikke vanskelig å få tak i. Denne retten er enkel og ikke noen stor utfordring for nybegynnere. God fornøyelse!

Yields2 Servings
Prep Time1 hr 30 minsTotal Time1 hr 30 mins
 500 g storfe, kylling eller svin
 2 tbsp panangcurrypasta
 120 ml kokosmelk (1)
 60 ml kokosmelk (2)
 200 ml vann
 3 sticks store limeblader (ferske)
 2 sticks chili
 1,50 tbsp fiskesaus
Skjær kjøttet
1

Skjær kjøttet i små biter.

Kok kjøttet i kokosmelk
2

Om du bruker storfekjøtt i panangcurry, så må du koke kjøttet i kokosmelk (1) og vann i ca. 40 minutter. Det gjør at kjøttet blir mykt og suppa blir enda mer smakfull. Tilsett litt vann mens du koker.

Panangcurrypasta
3

Panangcurrypasta får du tak i asiatiske butikker og i norske dagligvarebutikker. Jeg anbefaler panangcurrypasta fra en asiatisk butikk for ekte Thai panangcurry.

Stek pastaen
4

Stek panangcurrypasta når kjøttet nesten er klart. Tilsett litt olje. Stek til pastaen dufter. Tilsett kokosmelk (2), og senk ned temperaturen. La kokosmelken koke sakte. Det gjør at kokosoljen løsner seg fra melken, og panangcurry ser deilig ut med olje i.

Slik skal det se ut før kjøttet has i
5

Slik skal curryen se ut før du har oppi kjøttet!

Tilsett kjøttet
6

Tilsett det kokte kjøttet, bland, og la blandingen koke omtrent 15 minutter. Lager du panangcurry med kylling eller svin, så kan du tilsette kjøttet og 180 ml kokosmelk samtidig i den stekt pastaen. Tilsett fiskesausen. La kjøttet koke ca. 15-20 minutter.

Skjær chili og lime
7

Skjær chili og limebladene i små biter. Tilsett dem i gryta, og kok i ca. 1-2 minutter.

Jeg bruker også erteauberginer
8

Denne gangen lager jeg panangcurry med erteauberginer. Disse får du kun tak i i asiatiske butikker, og de er svært smakfulle og gode!

God fornøyelse!
9

Da er panangcurryen ferdig! Server med ris, og god fornøyelse!

Ingredients

 500 g storfe, kylling eller svin
 2 tbsp panangcurrypasta
 120 ml kokosmelk (1)
 60 ml kokosmelk (2)
 200 ml vann
 3 sticks store limeblader (ferske)
 2 sticks chili
 1,50 tbsp fiskesaus

Directions

Skjær kjøttet
1

Skjær kjøttet i små biter.

Kok kjøttet i kokosmelk
2

Om du bruker storfekjøtt i panangcurry, så må du koke kjøttet i kokosmelk (1) og vann i ca. 40 minutter. Det gjør at kjøttet blir mykt og suppa blir enda mer smakfull. Tilsett litt vann mens du koker.

Panangcurrypasta
3

Panangcurrypasta får du tak i asiatiske butikker og i norske dagligvarebutikker. Jeg anbefaler panangcurrypasta fra en asiatisk butikk for ekte Thai panangcurry.

Stek pastaen
4

Stek panangcurrypasta når kjøttet nesten er klart. Tilsett litt olje. Stek til pastaen dufter. Tilsett kokosmelk (2), og senk ned temperaturen. La kokosmelken koke sakte. Det gjør at kokosoljen løsner seg fra melken, og panangcurry ser deilig ut med olje i.

Slik skal det se ut før kjøttet has i
5

Slik skal curryen se ut før du har oppi kjøttet!

Tilsett kjøttet
6

Tilsett det kokte kjøttet, bland, og la blandingen koke omtrent 15 minutter. Lager du panangcurry med kylling eller svin, så kan du tilsette kjøttet og 180 ml kokosmelk samtidig i den stekt pastaen. Tilsett fiskesausen. La kjøttet koke ca. 15-20 minutter.

Skjær chili og lime
7

Skjær chili og limebladene i små biter. Tilsett dem i gryta, og kok i ca. 1-2 minutter.

Jeg bruker også erteauberginer
8

Denne gangen lager jeg panangcurry med erteauberginer. Disse får du kun tak i i asiatiske butikker, og de er svært smakfulle og gode!

God fornøyelse!
9

Da er panangcurryen ferdig! Server med ris, og god fornøyelse!

Biff i Thai panangcurry
(Besøkt 673 ganger, 1 besøk i dag)
0 0 vote
Article Rating
Abonner
Gi beskjed om
guest
1 Comment
eldste
nyeste mest stemte
Inline Feedbacks
View all comments
Hanne Gråberg
Hanne Gråberg
17 dager siden

Så helt nydelig ut!