Dette er en klassisk meny på thairestaurant, men billigere og nydeligere å lage selv. Her kan du velge biff, kylling eller svin som kjøtt. Ingrediensene er ikke vanskelig å få tak i. Denne retten er enkel og ikke noen stor utfordring for nybegynnere. God fornøyelse!
Skjær kjøttet i små biter.
Om du bruker storfekjøtt i panangcurry, så må du koke kjøttet i kokosmelk (1) og vann i ca. 40 minutter. Det gjør at kjøttet blir mykt og suppa blir enda mer smakfull. Tilsett litt vann mens du koker.
Panangcurrypasta får du tak i asiatiske butikker og i norske dagligvarebutikker. Jeg anbefaler panangcurrypasta fra en asiatisk butikk for ekte Thai panangcurry.
Stek panangcurrypasta når kjøttet nesten er klart. Tilsett litt olje. Stek til pastaen dufter. Tilsett kokosmelk (2), og senk ned temperaturen. La kokosmelken koke sakte. Det gjør at kokosoljen løsner seg fra melken, og panangcurry ser deilig ut med olje i.
Slik skal curryen se ut før du har oppi kjøttet!
Tilsett det kokte kjøttet, bland, og la blandingen koke omtrent 15 minutter. Lager du panangcurry med kylling eller svin, så kan du tilsette kjøttet og 180 ml kokosmelk samtidig i den stekt pastaen. Tilsett fiskesausen. La kjøttet koke ca. 15-20 minutter.
Skjær chili og limebladene i små biter. Tilsett dem i gryta, og kok i ca. 1-2 minutter.
Denne gangen lager jeg panangcurry med erteauberginer. Disse får du kun tak i i asiatiske butikker, og de er svært smakfulle og gode!
Da er panangcurryen ferdig! Server med ris, og god fornøyelse!
Ingredienser
Retninger
Skjær kjøttet i små biter.
Om du bruker storfekjøtt i panangcurry, så må du koke kjøttet i kokosmelk (1) og vann i ca. 40 minutter. Det gjør at kjøttet blir mykt og suppa blir enda mer smakfull. Tilsett litt vann mens du koker.
Panangcurrypasta får du tak i asiatiske butikker og i norske dagligvarebutikker. Jeg anbefaler panangcurrypasta fra en asiatisk butikk for ekte Thai panangcurry.
Stek panangcurrypasta når kjøttet nesten er klart. Tilsett litt olje. Stek til pastaen dufter. Tilsett kokosmelk (2), og senk ned temperaturen. La kokosmelken koke sakte. Det gjør at kokosoljen løsner seg fra melken, og panangcurry ser deilig ut med olje i.
Slik skal curryen se ut før du har oppi kjøttet!
Tilsett det kokte kjøttet, bland, og la blandingen koke omtrent 15 minutter. Lager du panangcurry med kylling eller svin, så kan du tilsette kjøttet og 180 ml kokosmelk samtidig i den stekt pastaen. Tilsett fiskesausen. La kjøttet koke ca. 15-20 minutter.
Skjær chili og limebladene i små biter. Tilsett dem i gryta, og kok i ca. 1-2 minutter.
Denne gangen lager jeg panangcurry med erteauberginer. Disse får du kun tak i i asiatiske butikker, og de er svært smakfulle og gode!
Da er panangcurryen ferdig! Server med ris, og god fornøyelse!
Så helt nydelig ut!