Fritert, hjemmelaget vaniljeis med krokan

ForfatterKittiya OldertrøenKategorierVanskelighetBegynner

Blant oppskriftene finner du ut hvordan du kan lage hjemmelaget vanlijeis med krokan. Og her ser du hvordan du kan frityrsteke iskremen din - og servere gjestene varm, fritert, iskald iskrem! Det tar tid, men det er verdt det!

Yieldsorsjoner
TilberedningstidimerTotal tidimer
 1 pinne strøkavring (en tredels pose)
 2 pinner egg
 9 pinner iskremkuler
 0,50 l frityrolje
1

Mal strøkavringen til pulver. Jeg bruker en stavmikser til dette.

2

Pisk de to eggene sammen i en skål slik at hviten og plommen blir godt blandet.

3

Rull den frosne iskulen godt i eggmiksen.

4

Så ruller du kulene godt i strøkavringen. Når dette er gjort, legger du kulene i fryseren, og der skal de ligge tre timer!

Og så gjentar du prosessen: dypp i egg og kavring og tilbake til fryseren i tre timer til! Og deretter nok en gang! Altså, totalt 9 timer!
5

Slik ser iskulene ut når de er klare for neste steg: fritering!

6

Friter iskulene i veldig varm olje! Når oljen er skikkelig varm smelter ikke isen, men strøkavringen blir perfekt fritert!

7

Så lar du overflødig olje renne av: legg kulene over en sil, og deretter serverer du umiddelbart!

8

Har du smakt det én gang, da er du hekta!

PS:

→ Her finner du oppskriften som viser deg hvordan du selv laget hjemmelaget vaniljeiskrem med krokan: https://www.thai-mat.no/oppskrifter/vaniljeis-med-krokan/

→ Og her ser du hvordan du selv lager krokan: https://www.thai-mat.no/oppskrifter/hjemmelaget-krokan/

Ingredienser

 1 pinne strøkavring (en tredels pose)
 2 pinner egg
 9 pinner iskremkuler
 0,50 l frityrolje

Retninger

1

Mal strøkavringen til pulver. Jeg bruker en stavmikser til dette.

2

Pisk de to eggene sammen i en skål slik at hviten og plommen blir godt blandet.

3

Rull den frosne iskulen godt i eggmiksen.

4

Så ruller du kulene godt i strøkavringen. Når dette er gjort, legger du kulene i fryseren, og der skal de ligge tre timer!

Og så gjentar du prosessen: dypp i egg og kavring og tilbake til fryseren i tre timer til! Og deretter nok en gang! Altså, totalt 9 timer!
5

Slik ser iskulene ut når de er klare for neste steg: fritering!

6

Friter iskulene i veldig varm olje! Når oljen er skikkelig varm smelter ikke isen, men strøkavringen blir perfekt fritert!

7

Så lar du overflødig olje renne av: legg kulene over en sil, og deretter serverer du umiddelbart!

8

Har du smakt det én gang, da er du hekta!

Fritert, hjemmelaget vaniljeis med krokan
(Besøkt 3 371 ganger, 1 besøk i dag)
5 3 votes
Article Rating
Abonner
Gi beskjed om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments