Friterte kyllingvinger

Kittiya OldertrøenForfatterKittiya Oldertrøenkategori, VanskelighetNybegynner

Thai-stil hjemmemarinerte kyllingvinger er helt annerledes enn ferdig marinert kylling fra matbutikken! Ferske, friterte kyllingvinger er saftige og passer bra med søt chilisaus, og her finner du ut hvordan sluttprodukt blir sprøtt og deilig, og uten fuktig olje. Retten passer til hele familien, den tar bare 40 minutter å lage, men tilføy et par timer for marinering!

Dette gir2 Porsjoner
Tilberedelsestid40 minutterTotal tid40 minutter
 600 g kyllingvinger (rå!)
 1 ts pepper
 1 ss hvitløk
 2 ss knuste korianderfrø
 1,50 ss soyasaus
 1 ss fiskesaus
 1 ss østerssaus
 6 ss tempuramel (griljermel)
 3 ss kaldt vann
 1 stk frityrolje
Knus i morter
1

Knus hvitløk, korianderrøtter og pepper i en morter.

Lag marinade og mariner
2

Bland knuste krydder, soya-, fiske- og østerssausen med kyllingvingene. La de marinerte kyllingvingene hvile under plast i kjøleskapet ca. 2-3 timer.

Tempuramel
3

Tempuramel (griljermel) finnes i asiatiske butikker og i norske matbutikker.

Gni kyllingvingene inn med tempuramel
4

Bland de marinerte kyllingvingene med tempuramelet. Tilsett kaldt vann.

Friter kyllingvingene
5

Varm frityroljen. Bruk medium temperatur. Friter kyllingvingene i den medium varme oljen ca. 7-10 minutter. Det gjør at kyllingvingene er ferdig friterte innvendig. Sett temperaturen til maksimum varme. Friter vingene ca. 2-3 minutter til de blir gyllenbrune. Jeg tilsetter også pandanblader.

La oljen renne av
6

Når de er klare, tar du dem ut og legger dem på en tallerken med tørkepapir under for å samle opp overflødig olje. Eventuelt kan du legge dem i et dørslag og sile av. Server kyllingvingene ferske og varme med søt chilisaus til!

God appetitt!
7

Dette er noe alle liker!

Ingredienser

 600 g kyllingvinger (rå!)
 1 ts pepper
 1 ss hvitløk
 2 ss knuste korianderfrø
 1,50 ss soyasaus
 1 ss fiskesaus
 1 ss østerssaus
 6 ss tempuramel (griljermel)
 3 ss kaldt vann
 1 stk frityrolje

Retninger

Knus i morter
1

Knus hvitløk, korianderrøtter og pepper i en morter.

Lag marinade og mariner
2

Bland knuste krydder, soya-, fiske- og østerssausen med kyllingvingene. La de marinerte kyllingvingene hvile under plast i kjøleskapet ca. 2-3 timer.

Tempuramel
3

Tempuramel (griljermel) finnes i asiatiske butikker og i norske matbutikker.

Gni kyllingvingene inn med tempuramel
4

Bland de marinerte kyllingvingene med tempuramelet. Tilsett kaldt vann.

Friter kyllingvingene
5

Varm frityroljen. Bruk medium temperatur. Friter kyllingvingene i den medium varme oljen ca. 7-10 minutter. Det gjør at kyllingvingene er ferdig friterte innvendig. Sett temperaturen til maksimum varme. Friter vingene ca. 2-3 minutter til de blir gyllenbrune. Jeg tilsetter også pandanblader.

La oljen renne av
6

Når de er klare, tar du dem ut og legger dem på en tallerken med tørkepapir under for å samle opp overflødig olje. Eventuelt kan du legge dem i et dørslag og sile av. Server kyllingvingene ferske og varme med søt chilisaus til!

God appetitt!
7

Dette er noe alle liker!

Friterte kyllingvinger
(Besøkt 672 ganger, 1 besøk i dag)
0 0 vote
Article Rating
Abonner
Gi beskjed om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments