Thai-stil hjemmemarinerte kyllingvinger er helt annerledes enn ferdig marinert kylling fra matbutikken! Ferske, friterte kyllingvinger er saftige og passer bra med søt chilisaus, og her finner du ut hvordan sluttprodukt blir sprøtt og deilig, og uten fuktig olje. Retten passer til hele familien, den tar bare 40 minutter å lage, men tilføy et par timer for marinering!
Knus hvitløk, korianderrøtter og pepper i en morter.
Bland knuste krydder, soya-, fiske- og østerssausen med kyllingvingene. La de marinerte kyllingvingene hvile under plast i kjøleskapet ca. 2-3 timer.
Tempuramel (griljermel) finnes i asiatiske butikker og i norske matbutikker.
Bland de marinerte kyllingvingene med tempuramelet. Tilsett kaldt vann.
Varm frityroljen. Bruk medium temperatur. Friter kyllingvingene i den medium varme oljen ca. 7-10 minutter. Det gjør at kyllingvingene er ferdig friterte innvendig. Sett temperaturen til maksimum varme. Friter vingene ca. 2-3 minutter til de blir gyllenbrune. Jeg tilsetter også pandanblader.
Når de er klare, tar du dem ut og legger dem på en tallerken med tørkepapir under for å samle opp overflødig olje. Eventuelt kan du legge dem i et dørslag og sile av. Server kyllingvingene ferske og varme med søt chilisaus til!
Dette er noe alle liker!
Ingredienser
Retninger
Knus hvitløk, korianderrøtter og pepper i en morter.
Bland knuste krydder, soya-, fiske- og østerssausen med kyllingvingene. La de marinerte kyllingvingene hvile under plast i kjøleskapet ca. 2-3 timer.
Tempuramel (griljermel) finnes i asiatiske butikker og i norske matbutikker.
Bland de marinerte kyllingvingene med tempuramelet. Tilsett kaldt vann.
Varm frityroljen. Bruk medium temperatur. Friter kyllingvingene i den medium varme oljen ca. 7-10 minutter. Det gjør at kyllingvingene er ferdig friterte innvendig. Sett temperaturen til maksimum varme. Friter vingene ca. 2-3 minutter til de blir gyllenbrune. Jeg tilsetter også pandanblader.
Når de er klare, tar du dem ut og legger dem på en tallerken med tørkepapir under for å samle opp overflødig olje. Eventuelt kan du legge dem i et dørslag og sile av. Server kyllingvingene ferske og varme med søt chilisaus til!
Dette er noe alle liker!