Friterte scampi

ForfatterKittiya OldertrøenKategorier, VanskelighetBegynner

Slik lager du deilige, gyllenbrune og knasende sprø og saftige friterte scampi. En forrett du vil ha mer av!

Yieldsorsjoner
TilberedningstidinutterTotal tidinutter
 15 pinner (rensede) Scampi
 1 ss Cajunkrydder
 90 g Strøkavring
 180 g Frityrmel
 90 ml Kaldt vann
 1 ts Salt
 0,60 l Frityrolje
Tempuramel og strøkavring
1

Tempuramel (frityrmel) får du tak i både i norske og i asiatiske butikker.

2

Strøkavring finnes også i norske og asiatiske butikker.

Bland og mariner scampi
3

Bland scampi med cajunkrydder og salt og la dem hvile under plast i kjøleskapet ca. 15 minutter (for marinering). Har du ikke cajunkrydder, kan du knuse hvitløk og pepper og blande det med litt chilipulver.

Bland frityrmel
4

Bland en halv del tempuramel (ca 90 gram) med kaldt vann. Kaldt vann gjør at de friterte scampiene blir enda sprøere!

5

Bland tørt (!) den andre halvparten av tempuramelet (ca 90 gram) med strøkavringen.

Så kan du varme opp frityroljen (medium temperatur).

Dypp scampiene i begge melblandinger
6

Først dypper du scampiene i den våte blandingen av tempuramel og kaldt vann.

7

Deretter dypper du dem i den tørre blandingen av tempuramel og strøkavring. Sørg for at scampiene er helt dekket.

Friter scampiene
8

Så friterer du scampiene. Snu dem 2-3 ganger til de er helt gyllenbrune.
Når de er ferdige tar du dem ut og legger dem på tørkepapir med en tallerken under, eller på et dørslag for å bli kvitt overflødig olje.

Så er det bare å nyte ...
9

Dryss gjerne over litt revet koriander!

Ingredienser

 15 pinner (rensede) Scampi
 1 ss Cajunkrydder
 90 g Strøkavring
 180 g Frityrmel
 90 ml Kaldt vann
 1 ts Salt
 0,60 l Frityrolje

Retninger

Tempuramel og strøkavring
1

Tempuramel (frityrmel) får du tak i både i norske og i asiatiske butikker.

2

Strøkavring finnes også i norske og asiatiske butikker.

Bland og mariner scampi
3

Bland scampi med cajunkrydder og salt og la dem hvile under plast i kjøleskapet ca. 15 minutter (for marinering). Har du ikke cajunkrydder, kan du knuse hvitløk og pepper og blande det med litt chilipulver.

Bland frityrmel
4

Bland en halv del tempuramel (ca 90 gram) med kaldt vann. Kaldt vann gjør at de friterte scampiene blir enda sprøere!

5

Bland tørt (!) den andre halvparten av tempuramelet (ca 90 gram) med strøkavringen.

Så kan du varme opp frityroljen (medium temperatur).

Dypp scampiene i begge melblandinger
6

Først dypper du scampiene i den våte blandingen av tempuramel og kaldt vann.

7

Deretter dypper du dem i den tørre blandingen av tempuramel og strøkavring. Sørg for at scampiene er helt dekket.

Friter scampiene
8

Så friterer du scampiene. Snu dem 2-3 ganger til de er helt gyllenbrune.
Når de er ferdige tar du dem ut og legger dem på tørkepapir med en tallerken under, eller på et dørslag for å bli kvitt overflødig olje.

Så er det bare å nyte ...
9

Dryss gjerne over litt revet koriander!

Friterte scampi
(Besøkt 38 555 ganger, 5 besøk i dag)
4.2 5 votes
Article Rating
Abonner
Gi beskjed om
guest
7 Comments
eldste
nyeste mest stemte
Inline Feedbacks
View all comments
Vegar Johansen
Vegar Johansen
2 år siden

Takk for denne, de ble kjempegode! Lagde stooor porsjon og alt ble borte på et blunk 🙂

Ingunn
Ingunn
1 år siden

Fikk ikke kavringen til å sitte fast på scampien. Det som festet seg datt av i frityren ??? Hva gjorde jeg feil???

Ingunn
Ingunn
1 år siden

90 ml = 0,9 dl. Det blir jo bare en tørr masse som ikke fester seg på scampien ???

Tove
Tove
1 år siden

Kan eg bruke airfryer istedenfor frityrkoking?