Slik lager du deilige, gyllenbrune og knasende sprø og saftige friterte scampi. En forrett du vil ha mer av!
Tempuramel (frityrmel) får du tak i både i norske og i asiatiske butikker.
Strøkavring finnes også i norske og asiatiske butikker.
Bland scampi med cajunkrydder og salt og la dem hvile under plast i kjøleskapet ca. 15 minutter (for marinering). Har du ikke cajunkrydder, kan du knuse hvitløk og pepper og blande det med litt chilipulver.
Bland en halv del tempuramel (ca 90 gram) med kaldt vann. Kaldt vann gjør at de friterte scampiene blir enda sprøere!
Bland tørt (!) den andre halvparten av tempuramelet (ca 90 gram) med strøkavringen.
Så kan du varme opp frityroljen (medium temperatur).
Først dypper du scampiene i den våte blandingen av tempuramel og kaldt vann.
Deretter dypper du dem i den tørre blandingen av tempuramel og strøkavring. Sørg for at scampiene er helt dekket.
Så friterer du scampiene. Snu dem 2-3 ganger til de er helt gyllenbrune.
Når de er ferdige tar du dem ut og legger dem på tørkepapir med en tallerken under, eller på et dørslag for å bli kvitt overflødig olje.
Dryss gjerne over litt revet koriander!
Ingredienser
Retninger
Tempuramel (frityrmel) får du tak i både i norske og i asiatiske butikker.
Strøkavring finnes også i norske og asiatiske butikker.
Bland scampi med cajunkrydder og salt og la dem hvile under plast i kjøleskapet ca. 15 minutter (for marinering). Har du ikke cajunkrydder, kan du knuse hvitløk og pepper og blande det med litt chilipulver.
Bland en halv del tempuramel (ca 90 gram) med kaldt vann. Kaldt vann gjør at de friterte scampiene blir enda sprøere!
Bland tørt (!) den andre halvparten av tempuramelet (ca 90 gram) med strøkavringen.
Så kan du varme opp frityroljen (medium temperatur).
Først dypper du scampiene i den våte blandingen av tempuramel og kaldt vann.
Deretter dypper du dem i den tørre blandingen av tempuramel og strøkavring. Sørg for at scampiene er helt dekket.
Så friterer du scampiene. Snu dem 2-3 ganger til de er helt gyllenbrune.
Når de er ferdige tar du dem ut og legger dem på tørkepapir med en tallerken under, eller på et dørslag for å bli kvitt overflødig olje.
Dryss gjerne over litt revet koriander!
Takk for denne, de ble kjempegode! Lagde stooor porsjon og alt ble borte på et blunk 🙂
Hei
Vær så god og det var så godt å høre! 🙂
Fikk ikke kavringen til å sitte fast på scampien. Det som festet seg datt av i frityren ??? Hva gjorde jeg feil???
90 ml = 0,9 dl. Det blir jo bare en tørr masse som ikke fester seg på scampien ???
Hei
Dyppet du scampien i blandingen av tempuramel med kaldt vann før du dyppet den i blandingen av tempuramel og strøkavring? 🙂
Du kan få tak i tempuramel på asiatisk butikk, men det går også fint å blende 1 egg med litt melk.
Kan eg bruke airfryer istedenfor frityrkoking?
Det kan du 🙂