Friterte scampi

Kittiya OldertrøenForfatterKittiya Oldertrøenkategori, VanskelighetNybegynner

Slik lager du deilige, gyllenbrune og knasende sprø og saftige friterte scampi. En forrett du vil ha mer av!

Dette gir3 Porsjoner
Tilberedelsestid30 minutterTotal tid30 minutter
 15 stykker (rensede) Scampi
 1 ss Cajunkrydder
 90 g Strøkavring
 180 g Frityrmel (griljermel)
 90 ml Kaldt vann
 1 ts Salt
 0,60 l Frityrolje
Tempuramel og strøkavring
1

Tempuramel (griljermel) får du tak i både i norske og i asiatiske butikker.

2

Strøkavring finnes også i norske og asiatiske butikker.

Bland og mariner scampi
3

Bland scampi med cajunkrydder og salt og la dem hvile under plast i kjøleskapet ca. 15 minutter (for marinering). Har du ikke cajunkrydder, kan du knuse hvitløk og pepper og blande det med litt chilipulver.

Bland frityrmel
4

Bland en halv del tempuramel (ca 90 gram) med kaldt vann. Kaldt vann gjør at de friterte scampiene blir enda sprøere!

5

Bland tørt (!) den andre halvparten av tempuramelet (ca 90 gram) med strøkavringen.

Så kan du varme opp frityroljen (medium temperatur).

Dypp scampiene i begge melblandinger
6

Først dypper du scampiene i den våte blandingen av tempuramel og kaldt vann.

7

Deretter dypper du dem i den tørre blandingen av tempuramel og strøkavring. Sørg for at scampiene er helt dekket.

Friter scampiene
8

Så friterer du scampiene. Snu dem 2-3 ganger til de er helt gyllenbrune.
Når de er ferdige tar du dem ut og legger dem på tørkepapir med en tallerken under, eller på et dørslag for å bli kvitt overflødig olje.

Så er det bare å nyte ...
9

Dryss gjerne over litt revet koriander!

Ingredienser

 15 stykker (rensede) Scampi
 1 ss Cajunkrydder
 90 g Strøkavring
 180 g Frityrmel (griljermel)
 90 ml Kaldt vann
 1 ts Salt
 0,60 l Frityrolje

Retninger

Tempuramel og strøkavring
1

Tempuramel (griljermel) får du tak i både i norske og i asiatiske butikker.

2

Strøkavring finnes også i norske og asiatiske butikker.

Bland og mariner scampi
3

Bland scampi med cajunkrydder og salt og la dem hvile under plast i kjøleskapet ca. 15 minutter (for marinering). Har du ikke cajunkrydder, kan du knuse hvitløk og pepper og blande det med litt chilipulver.

Bland frityrmel
4

Bland en halv del tempuramel (ca 90 gram) med kaldt vann. Kaldt vann gjør at de friterte scampiene blir enda sprøere!

5

Bland tørt (!) den andre halvparten av tempuramelet (ca 90 gram) med strøkavringen.

Så kan du varme opp frityroljen (medium temperatur).

Dypp scampiene i begge melblandinger
6

Først dypper du scampiene i den våte blandingen av tempuramel og kaldt vann.

7

Deretter dypper du dem i den tørre blandingen av tempuramel og strøkavring. Sørg for at scampiene er helt dekket.

Friter scampiene
8

Så friterer du scampiene. Snu dem 2-3 ganger til de er helt gyllenbrune.
Når de er ferdige tar du dem ut og legger dem på tørkepapir med en tallerken under, eller på et dørslag for å bli kvitt overflødig olje.

Så er det bare å nyte ...
9

Dryss gjerne over litt revet koriander!

Friterte scampi
(Besøkt 722 ganger, 1 besøk i dag)
0 0 vote
Article Rating
Abonner
Gi beskjed om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments