Krokan er et godt strøssel og en herlig ingrediens til is. Her ser du hvordan du lager det selv!
Finn et fat og legg bakepapir på dette. Så tar du en teflonpanne og smelter smøret. Deretter tilsetter du sukker og mandler (NB: mandlene trenger ikke skoldes, bruk dem som de er). Varm videre til sukkeret smelter og blir lysebrunt. Rør om og la smøret og sukkeret dekke alle mandlene. Når du er ferdig heller du blandingen over på bakepapiret, og da kan du gjerne bruke gaffel for å skille mandlene fra hverandre. OBS: Dette er skikkelig varmt!
Etter å ha latt krokanmassen fått avkjøle seg godt, slik at sukkeret har stivnet til en glasur, brekker du den løs sukkeret og mandlene. Hakk det opp i biter med en kniv, eller bruk morter. (Jeg bruker morter). Du bestemmer selv om du vil ha krokanen grov eller fin, men grove krokanbiter er faktisk veldig godt ...!
Ingredienser
Retninger
Finn et fat og legg bakepapir på dette. Så tar du en teflonpanne og smelter smøret. Deretter tilsetter du sukker og mandler (NB: mandlene trenger ikke skoldes, bruk dem som de er). Varm videre til sukkeret smelter og blir lysebrunt. Rør om og la smøret og sukkeret dekke alle mandlene. Når du er ferdig heller du blandingen over på bakepapiret, og da kan du gjerne bruke gaffel for å skille mandlene fra hverandre. OBS: Dette er skikkelig varmt!
Etter å ha latt krokanmassen fått avkjøle seg godt, slik at sukkeret har stivnet til en glasur, brekker du den løs sukkeret og mandlene. Hakk det opp i biter med en kniv, eller bruk morter. (Jeg bruker morter). Du bestemmer selv om du vil ha krokanen grov eller fin, men grove krokanbiter er faktisk veldig godt ...!
Veldig bra oppskrift og forklaring!
Takk! så hyggelig 🙂