Sai ua (Chiang-Mai pølse) (ไส้อั่ว) er en klassisk, velsmakende smakseksplosjon av en pølseoppskrift fra nord-Thailand. Denne kan du lage selv, og da blir du hekta!
Legg tarmen i kaldt vann og la den ligge der i minst 30 minutter. Så kan du enten bruke ferdig kjøttdeig, eller lage den selv ved å kverne kjøtt fra nakkekoteletter. Om du kverner kjøttet selv kan du bruke en hullplate med noe større hull og dermed få en mer interessant og noe grovere kjøttdeig!
Kutt sitrongress, sjalottlløk, hvitløk, gurkemeie (roturt) , galangal (roturt) og tørre chili i små biter.
Ta de oppkuttede krydderurtene og kjør dem i blender til de blir en masse.
Skyll koriander, vårløk og limebladene og skjær dem i små biter.
Limebladene skal skjæres i veldig, veldig smale strimler. Skåla på bildet er svært liten, og den inneholder omtrent 20 limeblader!
Nå skal du blande alle urtene og grønnsakene med kjøttdeigen. Tilsett soyasaus, fiskesaus, salt og krydderblandingen. Jeg anbefaler å bruke en kjøkkenmaskin til å blande alle ingrediensene. Varm blandingen i mikro, smak og tilsett mer saus hvis den er for svak.
Slik ser krydderblandingen ut!
Tre tarmen på pølsehornet først! Det er veldig viktig. Knytt igjen enden av tarmen. Så skal du presse pølseblandingen inn i tarmen. Jeg bruker Kenwood kjøkkenmaskin med kvern og pølsehorn. La pølsa fylles langsomt og ikke kjør på for høy hastighet!
Slik skal pølsa se ut før den stekes/ varmes i ovn/ grilles!
Stek pølsa i oven ved 180-200 °C til den er gyllenbrun (ca. 1 time). Snu den 2-3 ganger. Du kan også grille den i grillen, gjerne kullgrill; det smaker enda bedre. Og slik skal den ferdige, stekte pølsa se ut!
Kutt pølsa i fyldige, skrå skiver og server med nykokt jasminris! En klassiker, og så smaksrik og deilig at du kommer til å lage den igjen, igjen og igjen!
Ingredienser
Retninger
Legg tarmen i kaldt vann og la den ligge der i minst 30 minutter. Så kan du enten bruke ferdig kjøttdeig, eller lage den selv ved å kverne kjøtt fra nakkekoteletter. Om du kverner kjøttet selv kan du bruke en hullplate med noe større hull og dermed få en mer interessant og noe grovere kjøttdeig!
Kutt sitrongress, sjalottlløk, hvitløk, gurkemeie (roturt) , galangal (roturt) og tørre chili i små biter.
Ta de oppkuttede krydderurtene og kjør dem i blender til de blir en masse.
Skyll koriander, vårløk og limebladene og skjær dem i små biter.
Limebladene skal skjæres i veldig, veldig smale strimler. Skåla på bildet er svært liten, og den inneholder omtrent 20 limeblader!
Nå skal du blande alle urtene og grønnsakene med kjøttdeigen. Tilsett soyasaus, fiskesaus, salt og krydderblandingen. Jeg anbefaler å bruke en kjøkkenmaskin til å blande alle ingrediensene. Varm blandingen i mikro, smak og tilsett mer saus hvis den er for svak.
Slik ser krydderblandingen ut!
Tre tarmen på pølsehornet først! Det er veldig viktig. Knytt igjen enden av tarmen. Så skal du presse pølseblandingen inn i tarmen. Jeg bruker Kenwood kjøkkenmaskin med kvern og pølsehorn. La pølsa fylles langsomt og ikke kjør på for høy hastighet!
Slik skal pølsa se ut før den stekes/ varmes i ovn/ grilles!
Stek pølsa i oven ved 180-200 °C til den er gyllenbrun (ca. 1 time). Snu den 2-3 ganger. Du kan også grille den i grillen, gjerne kullgrill; det smaker enda bedre. Og slik skal den ferdige, stekte pølsa se ut!
Kutt pølsa i fyldige, skrå skiver og server med nykokt jasminris! En klassiker, og så smaksrik og deilig at du kommer til å lage den igjen, igjen og igjen!