Sprø vårruller

ForfatterKittiya OldertrøenKategorierVanskelighetBegynner

Knasende vårruller er klassisk populær thai-forrett. Det er en fantastisk matopplevelse å smake på ferske og varme friterte vårruller.

Yieldsorsjoner
TilberedningstidinutterTotal tidinutter

 150 g Kjøttdeig av svin, storfe, eller kylling
 150 g Glassnudler (vekten etter å ha ligget i vann 20 min og vannet er klemt ut)
 100 g Hodekål
 50 g Gulrøtter
 1 ts Malt, hvit pepper
 1 ss Soyasaus
 2 ss Østerssaus
 1 ss Finhakket hvitløk
 1 ss Olje for steking
 1 pinne Egg
 2 pinner Vårrulldeig
 200 ml Frityrolje (for fritering)

Bløtgjør glassnudler
1

Legg glassnudlene i vann i cirka 10 minutter, eller til de er myke. Klem overflødig vann ut av nudlene. Kutt dem i ca. 5 cm lengde

glassnudler i vann

Strimle hodekål og gulrøtter
2

Skjær hodekål og gulrøtter i tynne strimler. Bruk gjerne mandolin/grønnsakkutter. Jo tynnere du skjærer, desto lettere er det å rulle vårrullene sammen!

Bland grønnsaker, nudler og saus
3

Bland hodekål, gulrøttene, soya- og østerssausen, pepper og glassnudlene. Sørg for at alt blir mikset godt sammen.

Stek kjøttet og grønnsakene
4

Varm olje i stekepannen. Stek finhakket hvitløk til det dufter godt, ha så i kjøttet, miks det med hvitløksolje og stek kjøttet til det blir hvitt. Tilsett de strimlede grønnsakene og stek videre til både grønnsaker og nudlene blir myke. Sett så pannen tilside og la det avkjøles.

Legg den første lefsen med vårrulldeig og legg i miks av grønnsaker, nudler og kjøtt.
5

Vårrulldeig finner du i asiatiske og også noen norske butikker. Jeg bruker kvadratiske lefser i størrelse 21,5 x 21,5 cm. Med slike får du 8-9 ferdige vårruller etter denne oppskriften. Om du dobler, blir det 17-18 vårruller.

Lim sammen rullene med eggehvite!
6

Bruk eggehvite for å «lime» sammen rullene. Pensle litt av eggehviten på den spisse bretten øverst op dette bildet, pakk, og rull dem pent sammen.

Friter vårrullene
7

Varm frityrolje (medium til sterk varme). Friter vårrullene, og snu av og til slik at vårrullene blir gyllenbrune over det hele. Når de er klare, tar du dem ut og legger dem på en tallerken med tørkepapir under for å samle opp overflødig olje. Eventuelt kan du legge dem i et dørslag og sile av.
Server vårrullene ferske og varme med søt chilisaus til!

TIPS: Lager du mange vårruller på en gang kan du pakke dem i fryseren. Holdbarheten er omtrent 3-4 måneder. Frosne vårruller kan du fritere i medium varm olje ca. 5 minutter, og deretter varm olje ca. 2-3 minutter. Det er ikke nødvendig å la dem tine før du friterer dem! God fornøyelse!

Ingredienser

 150 g Kjøttdeig av svin, storfe, eller kylling
 150 g Glassnudler (vekten etter å ha ligget i vann 20 min og vannet er klemt ut)
 100 g Hodekål
 50 g Gulrøtter
 1 ts Malt, hvit pepper
 1 ss Soyasaus
 2 ss Østerssaus
 1 ss Finhakket hvitløk
 1 ss Olje for steking
 1 pinne Egg
 2 pinner Vårrulldeig
 200 ml Frityrolje (for fritering)

Retninger

Bløtgjør glassnudler
1

Legg glassnudlene i vann i cirka 10 minutter, eller til de er myke. Klem overflødig vann ut av nudlene. Kutt dem i ca. 5 cm lengde

glassnudler i vann

Strimle hodekål og gulrøtter
2

Skjær hodekål og gulrøtter i tynne strimler. Bruk gjerne mandolin/grønnsakkutter. Jo tynnere du skjærer, desto lettere er det å rulle vårrullene sammen!

Bland grønnsaker, nudler og saus
3

Bland hodekål, gulrøttene, soya- og østerssausen, pepper og glassnudlene. Sørg for at alt blir mikset godt sammen.

Stek kjøttet og grønnsakene
4

Varm olje i stekepannen. Stek finhakket hvitløk til det dufter godt, ha så i kjøttet, miks det med hvitløksolje og stek kjøttet til det blir hvitt. Tilsett de strimlede grønnsakene og stek videre til både grønnsaker og nudlene blir myke. Sett så pannen tilside og la det avkjøles.

Legg den første lefsen med vårrulldeig og legg i miks av grønnsaker, nudler og kjøtt.
5

Vårrulldeig finner du i asiatiske og også noen norske butikker. Jeg bruker kvadratiske lefser i størrelse 21,5 x 21,5 cm. Med slike får du 8-9 ferdige vårruller etter denne oppskriften. Om du dobler, blir det 17-18 vårruller.

Lim sammen rullene med eggehvite!
6

Bruk eggehvite for å «lime» sammen rullene. Pensle litt av eggehviten på den spisse bretten øverst op dette bildet, pakk, og rull dem pent sammen.

Friter vårrullene
7

Varm frityrolje (medium til sterk varme). Friter vårrullene, og snu av og til slik at vårrullene blir gyllenbrune over det hele. Når de er klare, tar du dem ut og legger dem på en tallerken med tørkepapir under for å samle opp overflødig olje. Eventuelt kan du legge dem i et dørslag og sile av.
Server vårrullene ferske og varme med søt chilisaus til!

TIPS: Lager du mange vårruller på en gang kan du pakke dem i fryseren. Holdbarheten er omtrent 3-4 måneder. Frosne vårruller kan du fritere i medium varm olje ca. 5 minutter, og deretter varm olje ca. 2-3 minutter. Det er ikke nødvendig å la dem tine før du friterer dem! God fornøyelse!
Sprø vårruller
(Besøkt 74 218 ganger, 102 besøk i dag)
4 32 votes
Article Rating
Abonner
Gi beskjed om
guest
16 Comments
eldste
nyeste mest stemte
Inline Feedbacks
View all comments
Dag Sverre Andersen
Dag Sverre Andersen
2 år siden

Hvor får jeg tak I vårrulldeig. ?? Takker for kjempe fine vårrull oppskrifter

Knut Daniel
Knut Daniel
2 år siden

Dette var godt. Hadde i en del vårullkrydder i tillegg. Ble mye smak, men godt.

Vibeke kristina aamås
Vibeke kristina aamås
6 måneder siden

Får vårrulldeig i alle butikker åsså

Mariel
Mariel
1 år siden

Når man er ferdig å lage dem putter man de i fryseren med en gang?

Agnes
Agnes
1 år siden

Hei, hvor mange vårruller blir det sånn ca? Funker de bra uten kjøtt?

Agnes
Agnes
1 år siden

hvor lang tid tar det å fritere rullene?

Caroline
Caroline
1 år siden

Hei! Må de friteres før de fryses ned?

Joacim
Joacim
1 år siden

Angående frosne ruller, hvor varmt er medium varm olje og varm olje?

Kristine
Kristine
11 måneder siden

Hei! Dersom man skal servere mange vårruller, og vil forberede seg i god tid, er det ok å lage vårrullene nesten ferdige (brette rispapiret med kjøtt-og grønnsaksblandingen) og la de ligge (f.eks i kjøleskap) noen timer, for så å steke de like før servering?