Knasende vårruller er klassisk populær thai-forrett. Det er en fantastisk matopplevelse å smake på ferske og varme friterte vårruller.
Legg glassnudlene i vann i cirka 10 minutter, eller til de er myke. Klem overflødig vann ut av nudlene. Kutt dem i ca. 5 cm lengde Skjær hodekål og gulrøtter i tynne strimler. Bruk gjerne mandolin/grønnsakkutter. Jo tynnere du skjærer, desto lettere er det å rulle vårrullene sammen! Bland hodekål, gulrøttene, soya- og østerssausen, pepper og glassnudlene. Sørg for at alt blir mikset godt sammen. Varm olje i stekepannen. Stek finhakket hvitløk til det dufter godt, ha så i kjøttet, miks det med hvitløksolje og stek kjøttet til det blir hvitt. Tilsett de strimlede grønnsakene og stek videre til både grønnsaker og nudlene blir myke. Sett så pannen tilside og la det avkjøles. Vårrulldeig finner du i asiatiske og også noen norske butikker. Jeg bruker kvadratiske lefser i størrelse 21,5 x 21,5 cm. Med slike får du 8-9 ferdige vårruller etter denne oppskriften. Om du dobler, blir det 17-18 vårruller. Bruk eggehvite for å «lime» sammen rullene. Pensle litt av eggehviten på den spisse bretten øverst op dette bildet, pakk, og rull dem pent sammen. Varm frityrolje (medium til sterk varme). Friter vårrullene, og snu av og til slik at vårrullene blir gyllenbrune over det hele. Når de er klare, tar du dem ut og legger dem på en tallerken med tørkepapir under for å samle opp overflødig olje. Eventuelt kan du legge dem i et dørslag og sile av.
Server vårrullene ferske og varme med søt chilisaus til!
Ingredienser
Retninger
Legg glassnudlene i vann i cirka 10 minutter, eller til de er myke. Klem overflødig vann ut av nudlene. Kutt dem i ca. 5 cm lengde
Skjær hodekål og gulrøtter i tynne strimler. Bruk gjerne mandolin/grønnsakkutter. Jo tynnere du skjærer, desto lettere er det å rulle vårrullene sammen!
Bland hodekål, gulrøttene, soya- og østerssausen, pepper og glassnudlene. Sørg for at alt blir mikset godt sammen.
Varm olje i stekepannen. Stek finhakket hvitløk til det dufter godt, ha så i kjøttet, miks det med hvitløksolje og stek kjøttet til det blir hvitt. Tilsett de strimlede grønnsakene og stek videre til både grønnsaker og nudlene blir myke. Sett så pannen tilside og la det avkjøles.
Vårrulldeig finner du i asiatiske og også noen norske butikker. Jeg bruker kvadratiske lefser i størrelse 21,5 x 21,5 cm. Med slike får du 8-9 ferdige vårruller etter denne oppskriften. Om du dobler, blir det 17-18 vårruller.
Bruk eggehvite for å «lime» sammen rullene. Pensle litt av eggehviten på den spisse bretten øverst op dette bildet, pakk, og rull dem pent sammen.
Varm frityrolje (medium til sterk varme). Friter vårrullene, og snu av og til slik at vårrullene blir gyllenbrune over det hele. Når de er klare, tar du dem ut og legger dem på en tallerken med tørkepapir under for å samle opp overflødig olje. Eventuelt kan du legge dem i et dørslag og sile av.
Server vårrullene ferske og varme med søt chilisaus til!
Hvor får jeg tak I vårrulldeig. ?? Takker for kjempe fine vårrull oppskrifter
Hei
Så hyggelig
Vårrulldeig får du tak i asiatiske butikker eller kan du kikke i vanlig dagligvarebutikk
Dette var godt. Hadde i en del vårullkrydder i tillegg. Ble mye smak, men godt.
Hei!
Så hyggelig! Hjemmelaget vårruller smaker alltid godt.
Men hva slag krydder du har brukt?
Får vårrulldeig i alle butikker åsså
Når man er ferdig å lage dem putter man de i fryseren med en gang?
Hei
Nei du trenger ikke putte dem i fryseren med en gang. Du kan ha vårruller i kjøleskapet opp til 3-4 dager hvis du ikke rekker å spise dem opp.
God fornøyelse 🙂
Hei, hvor mange vårruller blir det sånn ca? Funker de bra uten kjøtt?
hvor lang tid tar det å fritere rullene?
Hei jeg svarer her ditt forrige spørsmål om hvor mange vårruller det blir. Det blir ca. 8 stk.
Det går helt fint uten kjøtt. Kutt 150 g kjøttdeig og bruk 50 gram (av hver) glassnudler, hodekål og gulrøtter.
Du friterer våruller ca. 2-3 minutter hver side i medium varm olje. Sjekk gjerne fargen på vårrulldeigen. Når den er gyllenbrun, så er våruller ferdig friterte.
God appetitt 🙂
Hei! Må de friteres før de fryses ned?
Nei de må bare kjøles ned før du pakker dem i fryseren 🙂 Jeg pakker dem med plastfolie stykk fra stykk for å unngå de sitter fast i hverandre. Jeg har også prøvd slikt: fritere dem, kjøle dem ned og putte dem i fryseren. Når jeg har lyst på vårruller, så varmer jeg dem opp i ovnen ca. 180 20 min. De var ikke crispi som nyttfritert. Dette var ulempen 🙁 Så jeg vil helst gjøre som står i oppskriften min 🙂 Vårrullene er gode og crispi, men det kan skje at de er ødelagt av frosten og da ser… Les mer »
Angående frosne ruller, hvor varmt er medium varm olje og varm olje?
Medium varm 🙂
Hei! Dersom man skal servere mange vårruller, og vil forberede seg i god tid, er det ok å lage vårrullene nesten ferdige (brette rispapiret med kjøtt-og grønnsaksblandingen) og la de ligge (f.eks i kjøleskap) noen timer, for så å steke de like før servering?
Det går helt fint. Vårruller kan oppbevares i kjøleskap opp til 3 dager.
God fornøyelse!
Malt, hvit pepper
Soyasaus, Østerssaus
Må man bruke det? 🙂
Nei kan sløyfes, men de gir litt mer smak i fyllingen. Jeg bruker bittelitt saus og pepper, for vi skal spise vårruller med søt chilisaus som allerede er smakfull 🙂