Stekt spaghetti med bacon, pølse og basilikum

Kittiya OldertrøenAuthorKittiya OldertrøenCategory, , DifficultyBeginner

I Thailand lager vi mange retter innen "fusion"-begrepet, altså: vi mikser mattradisjoner fra utlandet med thailandsk mattradisjon. Her er en spaghettirett!

Yields3 Servings
Cook Time1 hrTotal Time1 hr
 300 g kokt spaghetti
 200 g bacon (eller så mye du ønsker)
 200 g pølse (eller så mye du ønsker)
 15 sticks 15-20 blader med søt basilikum
 6 sticks tørre chili (eller så mye du ønsker)
 4 sticks 4 fedd hvitløk
 1 tbsp pepper
 1 pinch salt
 2 tbsp soyasaus
 2 tbsp østerssaus
1

Du starter med å koke spaghettien. Samtidig skyller du basilikumen i kaldt vann. Når spaghettien er ferdigkokt, skyller du den i kaldt vann.

Skyll basilikum og kok opp spaghettien

2

Legg chili og hvitløk i morteren og knus og mal dem. Om du er redd for chili, så bruker du bare hvitløk.

Knus chili og hvitløk

Stek bacon og pølse
3

Skjær bacon (eller sideflesk) i små biter, stek det, og legg det tilside.

Skjær bacon i små biter, stek i pannen, og legg det tilside.

4

Skjær pølse i små biter, stek den, og legg bitene tilside. NB: Bruk ekte pølse, altså pølse som inneholder mest mulig kjøtt og minst mulig mel!

Skjær pølse i små biter, stek den, og legg bitene tilside.

Alt, bortsett fra basilikum i pannen - og smak deg frem!
5

Varm olje i en dyp panne og tilsett den knuste chilien og hvitløken. Fres dette i 20-30 sekunder, men ikke brenn det for mye! Tilsett spaghettien, sausene, saltet og pepper. Rør det godt sammen. Tilsett så stekt bacon og pølse.

Tiden er inne for å tilsette alt utenom basilikumen.

6

Ta en smaksprøve (kokkens privilegium) og tilsett mer saus om du synes det er for svakt. Tilsett så basilikum når du er fornøyd. Stek, og rør det hele godt sammen!

Tilsett basilikum og smak til!

7

Server retten umiddelbart! Dette er kos for hele familien!

Så er det klart!

Ingredients

 300 g kokt spaghetti
 200 g bacon (eller så mye du ønsker)
 200 g pølse (eller så mye du ønsker)
 15 sticks 15-20 blader med søt basilikum
 6 sticks tørre chili (eller så mye du ønsker)
 4 sticks 4 fedd hvitløk
 1 tbsp pepper
 1 pinch salt
 2 tbsp soyasaus
 2 tbsp østerssaus

Directions

1

Du starter med å koke spaghettien. Samtidig skyller du basilikumen i kaldt vann. Når spaghettien er ferdigkokt, skyller du den i kaldt vann.

Skyll basilikum og kok opp spaghettien

2

Legg chili og hvitløk i morteren og knus og mal dem. Om du er redd for chili, så bruker du bare hvitløk.

Knus chili og hvitløk

Stek bacon og pølse
3

Skjær bacon (eller sideflesk) i små biter, stek det, og legg det tilside.

Skjær bacon i små biter, stek i pannen, og legg det tilside.

4

Skjær pølse i små biter, stek den, og legg bitene tilside. NB: Bruk ekte pølse, altså pølse som inneholder mest mulig kjøtt og minst mulig mel!

Skjær pølse i små biter, stek den, og legg bitene tilside.

Alt, bortsett fra basilikum i pannen - og smak deg frem!
5

Varm olje i en dyp panne og tilsett den knuste chilien og hvitløken. Fres dette i 20-30 sekunder, men ikke brenn det for mye! Tilsett spaghettien, sausene, saltet og pepper. Rør det godt sammen. Tilsett så stekt bacon og pølse.

Tiden er inne for å tilsette alt utenom basilikumen.

6

Ta en smaksprøve (kokkens privilegium) og tilsett mer saus om du synes det er for svakt. Tilsett så basilikum når du er fornøyd. Stek, og rør det hele godt sammen!

Tilsett basilikum og smak til!

7

Server retten umiddelbart! Dette er kos for hele familien!

Så er det klart!

Stekt spaghetti med bacon, pølse og basilikum
(Besøkt 1 202 ganger, 1 besøk i dag)
0 0 vote
Article Rating
Abonner
Gi beskjed om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments