I Thailand lager vi mange retter innen "fusion"-begrepet, altså: vi mikser mattradisjoner fra utlandet med thailandsk mattradisjon. Her er en spaghettirett!
Du starter med å koke spaghettien. Samtidig skyller du basilikumen i kaldt vann. Når spaghettien er ferdigkokt, skyller du den i kaldt vann.
Legg chili og hvitløk i morteren og knus og mal dem. Om du er redd for chili, så bruker du bare hvitløk.
Skjær bacon (eller sideflesk) i små biter, stek det, og legg det tilside.
Skjær pølse i små biter, stek den, og legg bitene tilside. NB: Bruk ekte pølse, altså pølse som inneholder mest mulig kjøtt og minst mulig mel!
Varm olje i en dyp panne og tilsett den knuste chilien og hvitløken. Fres dette i 20-30 sekunder, men ikke brenn det for mye! Tilsett spaghettien, sausene, saltet og pepper. Rør det godt sammen. Tilsett så stekt bacon og pølse.
Ta en smaksprøve (kokkens privilegium) og tilsett mer saus om du synes det er for svakt. Tilsett så basilikum når du er fornøyd. Stek, og rør det hele godt sammen!
Server retten umiddelbart! Dette er kos for hele familien!
Ingredienser
Retninger
Du starter med å koke spaghettien. Samtidig skyller du basilikumen i kaldt vann. Når spaghettien er ferdigkokt, skyller du den i kaldt vann.
Legg chili og hvitløk i morteren og knus og mal dem. Om du er redd for chili, så bruker du bare hvitløk.
Skjær bacon (eller sideflesk) i små biter, stek det, og legg det tilside.
Skjær pølse i små biter, stek den, og legg bitene tilside. NB: Bruk ekte pølse, altså pølse som inneholder mest mulig kjøtt og minst mulig mel!
Varm olje i en dyp panne og tilsett den knuste chilien og hvitløken. Fres dette i 20-30 sekunder, men ikke brenn det for mye! Tilsett spaghettien, sausene, saltet og pepper. Rør det godt sammen. Tilsett så stekt bacon og pølse.
Ta en smaksprøve (kokkens privilegium) og tilsett mer saus om du synes det er for svakt. Tilsett så basilikum når du er fornøyd. Stek, og rør det hele godt sammen!
Server retten umiddelbart! Dette er kos for hele familien!