Stekt svin med basilikum

Kittiya OldertrøenForfatterKittiya OldertrøenkategoriVanskelighetNybegynner

Stekt svin med holy eller søt basilikum er en rask og svært smakfull rett!

Dette gir2 Porsjoner
Tilberedelsestid12 minutterTotal tid12 minutter

 250 g svinekjøttdeig (ferdig eller lagd selv)
 33 g "søt" eller "holy" basilikum (en tredels pakke)
 5 fedd hvitløk
 6 stykker chili (sterke!)
 2 ss østerssaus
 1,50 ss soyasaus

Skyll og klargjør basilikum
1

Ta en tredels pakke av holy eller søt basilikum. På dette bildet ser du holy basilikum. Søt basilikum ( https://www.thai-mat.no/2019/10/03/sot-basilikum-sweet-basil/ )har en litt skarpere anissmak.

holy basilikum

Knus chili og hvitløk i en morter
2

Knus og mal chili og hvitløk i en morter.

knus i morter

Fres chili og hvitløk i panne
3

Varm olje i en dyp panne og tilsett knust chili og hvitløk (medium sterk varme). Fres dette i 20-30 sekunder, men ikke brenn det for mye.

fres chili og hvitløk

Tilsett og stek kjøttet
4

Tilsett kjøttet, rør det godt sammen med chili og hvitløk. Stek til kjøttet ikke lenger er rødt. Enten bruker du ferdig kjøttdeig, eller bedre: skjær kjøtt (og flesk!) av koteletter og kutt det i en mikser.

tilsett kjøtt

Tilsett sausene
5

Tilsett soyasaus og østerssaus, rør det godt sammen. La alt kose seg i et par, tre minutter. Jobb med maten, la alt blande seg godt.

sota og østerssaus

Tilsett basilikum
6

Tilsett den istykkerrevne og skylte basilikumen. Rør det godt sammen, og ikke stek så lenge at bladene krymper til ingenting. Du kjenner nå svært mange dufter fra maten.

tilsett basilikum

Server med ris
7

Retten er klar! Serveres sammen med nykokt jasminris (som du selvsagt har kokt ferdig nå...!)

ferdig rett

Ingredienser

 250 g svinekjøttdeig (ferdig eller lagd selv)
 33 g "søt" eller "holy" basilikum (en tredels pakke)
 5 fedd hvitløk
 6 stykker chili (sterke!)
 2 ss østerssaus
 1,50 ss soyasaus

Retninger

Skyll og klargjør basilikum
1

Ta en tredels pakke av holy eller søt basilikum. På dette bildet ser du holy basilikum. Søt basilikum ( https://www.thai-mat.no/2019/10/03/sot-basilikum-sweet-basil/ )har en litt skarpere anissmak.

holy basilikum

Knus chili og hvitløk i en morter
2

Knus og mal chili og hvitløk i en morter.

knus i morter

Fres chili og hvitløk i panne
3

Varm olje i en dyp panne og tilsett knust chili og hvitløk (medium sterk varme). Fres dette i 20-30 sekunder, men ikke brenn det for mye.

fres chili og hvitløk

Tilsett og stek kjøttet
4

Tilsett kjøttet, rør det godt sammen med chili og hvitløk. Stek til kjøttet ikke lenger er rødt. Enten bruker du ferdig kjøttdeig, eller bedre: skjær kjøtt (og flesk!) av koteletter og kutt det i en mikser.

tilsett kjøtt

Tilsett sausene
5

Tilsett soyasaus og østerssaus, rør det godt sammen. La alt kose seg i et par, tre minutter. Jobb med maten, la alt blande seg godt.

sota og østerssaus

Tilsett basilikum
6

Tilsett den istykkerrevne og skylte basilikumen. Rør det godt sammen, og ikke stek så lenge at bladene krymper til ingenting. Du kjenner nå svært mange dufter fra maten.

tilsett basilikum

Server med ris
7

Retten er klar! Serveres sammen med nykokt jasminris (som du selvsagt har kokt ferdig nå...!)

ferdig rett

Stekt svin med basilikum
(Besøkt 334 ganger, 1 besøk i dag)
0 0 vote
Article Rating
Abonner
Gi beskjed om
guest
2 Comments
eldste
nyeste mest stemte
Inline Feedbacks
View all comments
Arnt-helge Johansen
Arnt-helge Johansen
5 måneder siden

Med Tua fak yaw og khi daw. Arroy arroy.