Thai suki med svinekjøtt og sjømat

Kittiya OldertrøenForfatterKittiya Oldertrøenkategori, , , VanskelighetMellomstadium

Thai Suki er basert på en japansk tradisjon der man sitter samlet rundt en gryte som koker foran en på bordet – så tilsettes ingrediensene etter hvert og serveres direkte! Du kan godt bruke en riskoker til kokingen. Dette er bokstavelig talt en rett som varmer!

Dette gir2 Porsjoner
Tilberedelsestid40 minutterTilberedelsestid40 minutterTotal tid40 minutter
 250 g Svinekjøtt (skåret i strimler)
 6 stykker Scampi
 6 stykker Kamskjell
 6 stykker Fiske-tofu
 100 g Judasøre-sopp
 3 stykker Chili (delt i strimler - og med frø!)
 50 g Kinakål (rundt fire "blad")
 50 g Morning glory (eller Choi Sam)
 30 g Asiatisk selleri
 1 stk Egg
 1 ss Soyasaus
 0,50 ss Sesamolje
 1 ss Østersaus
 3 dl Kraft (kokt på bein)
 3 ss Suki-saus
 100 g Glassnudler (vekten etter å ha ligget i vann 20 min. og vannet er klemt ut!)
1

Mariner svinekjøttet med egg, soya- og østerssaus og sesamolje. La kjøttet marinere under plastfolie i kjøleskapet i minst 3 timer.

2

Forbered sjømaten og fisketofu. (Alt dette må selvsagt være tint godt opp!)

3

Legg glassnudlene i vann og kutt dem i små biter.

4

Knus chilien i morter.

5

Kutt grønnsakene i små biter.

6

Kutt judasøre-soppen i små biter.

7

Asiatisk selleri er påkrevet i Suki! Den gir en unik duft og smak til maten.

8

Kok kraften. Jeg lager kraft av svinebein fra nakkekoteletter. Har du ikke kraft, kan du bruke buljong. Tilsett så strimler av det marinerte kjøttet. Kok det til det er hvitt (det går raskere enn du tror!). Tilsett så fiske-tofu og sjømaten.

9

Tilsett så grønnsakene og soppen. Kok til grønnsakene er litt myke - og fortsatt grønne og fine!

10

Tilsett glassnudlene, chilien og sausen. Rør det hele godt sammen!

11

Server fra den varme kjelen/panna og nyt! Om du vil, kan du nå tilsette mer suki-saus. For de viderekommende: Bland sukisaus og nyhakket chili i en skål og sett den på bordet. Dette er en rett som bare må nytes!

Ingredienser

 250 g Svinekjøtt (skåret i strimler)
 6 stykker Scampi
 6 stykker Kamskjell
 6 stykker Fiske-tofu
 100 g Judasøre-sopp
 3 stykker Chili (delt i strimler - og med frø!)
 50 g Kinakål (rundt fire "blad")
 50 g Morning glory (eller Choi Sam)
 30 g Asiatisk selleri
 1 stk Egg
 1 ss Soyasaus
 0,50 ss Sesamolje
 1 ss Østersaus
 3 dl Kraft (kokt på bein)
 3 ss Suki-saus
 100 g Glassnudler (vekten etter å ha ligget i vann 20 min. og vannet er klemt ut!)

Retninger

1

Mariner svinekjøttet med egg, soya- og østerssaus og sesamolje. La kjøttet marinere under plastfolie i kjøleskapet i minst 3 timer.

2

Forbered sjømaten og fisketofu. (Alt dette må selvsagt være tint godt opp!)

3

Legg glassnudlene i vann og kutt dem i små biter.

4

Knus chilien i morter.

5

Kutt grønnsakene i små biter.

6

Kutt judasøre-soppen i små biter.

7

Asiatisk selleri er påkrevet i Suki! Den gir en unik duft og smak til maten.

8

Kok kraften. Jeg lager kraft av svinebein fra nakkekoteletter. Har du ikke kraft, kan du bruke buljong. Tilsett så strimler av det marinerte kjøttet. Kok det til det er hvitt (det går raskere enn du tror!). Tilsett så fiske-tofu og sjømaten.

9

Tilsett så grønnsakene og soppen. Kok til grønnsakene er litt myke - og fortsatt grønne og fine!

10

Tilsett glassnudlene, chilien og sausen. Rør det hele godt sammen!

11

Server fra den varme kjelen/panna og nyt! Om du vil, kan du nå tilsette mer suki-saus. For de viderekommende: Bland sukisaus og nyhakket chili i en skål og sett den på bordet. Dette er en rett som bare må nytes!

Thai suki med svinekjøtt og sjømat
(Besøkt 90 ganger, 1 besøk i dag)
0 0 vote
Article Rating
Abonner
Gi beskjed om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments