Her kan du se hvordan du lager egen vaniljeiskrem med krokan - fra bunnen av! Denne oppskriften gir ca 8 dl ferdig is! NB: For å få til denne, bør du ha en iskremmaskin. Jeg bruker Kenwoods iskremmaskin.
Bland melk, sukker og kremfløte. Snitt opp en vanlijestand på langs og skrap ut frøene. Tilsett både stand og frøene i blandingen. Hell blandingen i en kjele, kok opp, og ta den av platen. La blandingen trekke og kjøle seg ned ca ti minutter før du fisker ut vaniljestangen. Tilsett så et egg i den lunkne blandingen og pisk til den blir lysere og luftigere.
La først blandingen kjøle godt ned, omtrent en time. (NB: Bollen til iskremmaskinen må ha stått en god stund i fryseren før den brukes, ettersom den må være iskald for å lage is...!)
Start iskremmaskinen på veldig lav hastighet og hell sakte i blandingen.
La iskremmaskinen få surre og gå minst 15 minutter før du tilsetter krokanen!
Når krokanen er tilsatt, lar du maskinen jobbe videre i 15-30 minutter. Ismassen begynner nå å stive og bli mer som is.
Når du er ferdig legger du isen i en boks og legger den i fryseren. Om du vil kan du forme kuler som du fryser ned. Vips - du har laget hjemmelaget vanijeis med krokan! Den kan nytes enten kald, eller ... fritert! Du kan se hvordan du lager fritert iskrem her på bloggen min også!
PS!
→ Krokan blir best når du lager den selv! Se hvordan du gjør det her: https://www.thai-mat.no/oppskrifter/hjemmelaget-krokan/
→ Her ser du hvordan du kan frityrsteke iskremen din! https://www.thai-mat.no/oppskrifter/fritert-hjemmelaget-vaniljeis-med-krokan/
Ingredienser
Retninger
Bland melk, sukker og kremfløte. Snitt opp en vanlijestand på langs og skrap ut frøene. Tilsett både stand og frøene i blandingen. Hell blandingen i en kjele, kok opp, og ta den av platen. La blandingen trekke og kjøle seg ned ca ti minutter før du fisker ut vaniljestangen. Tilsett så et egg i den lunkne blandingen og pisk til den blir lysere og luftigere.
La først blandingen kjøle godt ned, omtrent en time. (NB: Bollen til iskremmaskinen må ha stått en god stund i fryseren før den brukes, ettersom den må være iskald for å lage is...!)
Start iskremmaskinen på veldig lav hastighet og hell sakte i blandingen.
La iskremmaskinen få surre og gå minst 15 minutter før du tilsetter krokanen!
Når krokanen er tilsatt, lar du maskinen jobbe videre i 15-30 minutter. Ismassen begynner nå å stive og bli mer som is.
Når du er ferdig legger du isen i en boks og legger den i fryseren. Om du vil kan du forme kuler som du fryser ned. Vips - du har laget hjemmelaget vanijeis med krokan! Den kan nytes enten kald, eller ... fritert! Du kan se hvordan du lager fritert iskrem her på bloggen min også!
👌👌👌👌🤤