Koriander

Asiatisk koriander er en mye brukt grønnsak og urt i mange retter, og er helt uunnværlig i for eksempel supper. Koriander er en plante som brukes over hele verden, og hele planten er spiselig. Samtidig er det slik at vi bruker blader og stilk forskjellig fra røtter og frø. Korianderfrøene er store i forhold til planten, og egentlig er de frukter. Når disse knuses og spises har de en rekke smaker i seg (sitrusaktig, varm og litt som nøtter). Røttene er naturlig nok ganske grove og må tilberedes for seg, gjerne kokes i supper, mens blader og stilk bare kan rives eller finhakkes og drysses på en mengde forskjellige retter og spises uten noen behandling.

Mennesker er ulikt genetisk skrudd sammen. Hos noen mennesker er det slik at koriandersmaken oppleves unaturlig, omtrent som såpe. Hos andre er den en helt særegen, deilig spiss av en smaksopplevelse.

Koriander får du kjøpt i asiatiske matbutikker. Du får også kjøpt koriander i norske butikker, men smaken på denne er noe mer dempet og litt mer forsiktig. Her får du heller ikke med røttene, og det er dumt, for de kan fryses og brukes til en rekke formål.

 

OBLIGATORISK
Koriander er obligatorisk å ha i kjøkkenet om du skal lage Thai-mat!

 

Næringsinnhold i Koriander

(Besøkt 1 452 ganger, 1 besøk i dag)
5 2 votes
Article Rating
Abonner
Gi beskjed om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments