Kinesisk gressløk

Kinesisk gressløk (Guichai), (Allium tuberosum), (Thai: กุยช่าย ) ,er en art løk hvor vi bruker stengelen til matlaging. Den er ikke ulik vanlig gressløk i smak, men stenglene er lengre, tykkere og flatere, og planten kanskje litt mildere i smaken enn gressløk. Akkurat som den norske slektningen har den et hint av hvitløk i seg, noe mer enn gressløk, og er følgelig en veldig god smakstilsetter til mat!

Den mest ikoniske Thairetten hvor kinesisk gressløk er en absolutt nødvendighet er Pad Thai.

Kinesisk gressløk er også ypperlig å tilsette i f.eks omeletter.

Kinesisk gressløk bør du oppbevare i kjøleskap, og husk at holdbarheten ikke er lang. Dette er også en grønnsak du kun får tak i asiatiske butikker.

(Besøkt 165 ganger, 1 besøk i dag)
0 0 vote
Article Rating
Abonner
Gi beskjed om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments