Grønn Papaya

Salat av grønn Papaya er én av ganske mange nasjonalretter i Thailand!

Papaya (fra Caricaceae-familien- frukten kom til Sørøst-Asia via Portugisiske handelsmenn på 1500-tallet-) kan brukes til mer enn bare Papayasalat (på Thai: ส้มตำ  ‘Sôm tãm‘), men denne salaten er likevel et ikon, en veldig smaksrik opplevelse, og ofte, for de som første gang smaker den, et første møte med skikkelig, sterk mat! Papaya brukes også til å lage forskjellige Thailandske curry-retter som แกงส้ม ‘Kaeng som‘.

Papaya vokser på trær, men er egentlig en tropisk urt som vokser veldig fort. Frukten har en søt og syrlig smak og kan bli veldig stor. Du får tak i den på asiatiske butikker.

(Besøkt 650 ganger, 1 besøk i dag)
0 0 votes
Article Rating
Abonner
Gi beskjed om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments