Grillsesongen er like rundt hjørnet!

Våren har kommet flere steder. Fint vær, grillet mat og utepils passer jo perfekt. Jeg og gubben har allerede hatt årets første grillseanse, og det var helt nydelig. Den innledet vi med Thai-stil marinerte nakkekoteletter!

Oppskriften til kotelettene finner du her: https://www.thai-mat.no/oppskrifter/marinerte-grillskiver-av-svin-thai-style/

I Thailand lager vi mat med mye krydder og urter. Vi spiser enormt mye hvitløk og chili, og vi elsker lukten og smakene. Når vi lager mat med krydder og urter er det ikke lenger et slikt behov for mye salt i maten. Det er ganske sunt, tror jeg. I Norge spiser vi jo alt for mye salt.

Urtene og krydderet gjør også at maten blir mer levende og spennende. Krydder og urter i thaimat er unik for hver forskjellige type matrett. Det tar litt tid å lære seg å bruke de riktige forholdene av den riktige typen krydder og urter slik at folk kommer til å huske lukten og smaken.

Ja, det er fryktelig godt!

På bildet ser du grillede nakkekoteletter marinert med hvitløk, pepper, korianderrøtter og frø, samt soya- og østersaus. Jeg bruker koriander i f.eks. Tom Yum-suppe eller Tom Kha Gai, og jeg kaster aldri røttene! Korianderrøtter pakker jeg i fryseren, og bruker dem til marinering av kjøtt for grilling eller fritering.

Vi bruker også mye soya- og østersaus i thaimat. Det er salt i sausen, så det smaker! Soyasaus er et fermentert produkt av soya. Det er sopp, gjær og bakterier som spiller viktige roller i prosessen, og de produserer vitaminer, mineraler og spennende lukt og smak. Fargen på sausen gjør også maten ser spennende ut.

Så om du tenker å grille og er lei av den sedvanlige barbecue-smaken, kan du trygt prøve thai stil grillet kjøtt! Jeg lover deg en deilig smaksopplevelse!

PS: Vi griller alltid på kull, for det bidrar også til å gi en særegen, deilig smak på maten! God fornøyelse!

(Besøkt 668 ganger, 5 besøk i dag)
5 2 votes
Article Rating
Abonner
Gi beskjed om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments