Limeblader

Limeblader har en frisk, bestemt og god smak av lime, og er en viktig ingrediens til mange retter. Limeblader er nærmest uunnværlig i supper!

Vanlig lime får du tak i hos norske butikker også, men bladene finner du bare i asiatiske butikker. Disse kommer da i porsjonspakninger.  Ikke kjøp tørkede blader, kjøp dem ferske. De varer en god stund, og om du vil, kan du legge dem rett i fryseren. Det er lett å forsyne seg av enkeltvis frosne blader.

Det er ikke bare frukten vi bruker av lime. Limeblader vokser ofte to og to sammen. Når vi bruker dem i mat pleier vi å rive bladene i to slik at den midterste nerven blir igjen. Noen ganger skjærer vi bladene i tynne strimler, andre ganger lar vi halvdelene være som de er og tilsetter dem i maten. Bladene er tungt fordøyelige og trenger ikke å spises; de er der for å tilføre en smaksdimensjon på maten, men du kan selvsagt spise dem om du vil – de er harmløse.

Akkurat som frukten lime inneholder bladene (gunstige) eteriske oljer.

OBLIGATORISK
Limeblader er obligatorisk å ha i kjøkkenet om du skal lage Thai-mat!

 

(Besøkt 3 711 ganger, 3 besøk i dag)
0 0 votes
Article Rating
Abonner
Gi beskjed om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments