Biff i Thai panangcurry

Kittiya OldertrøenForfatterKittiya Oldertrøenkategori, , VanskelighetNybegynner

Dette er en klassisk meny på thairestaurant, men billigere og nydeligere å lage selv. Her kan du velge biff, kylling eller svin som kjøtt. Ingrediensene er ikke vanskelig å få tak i. Denne retten er enkel og ikke noen stor utfordring for nybegynnere. God fornøyelse!

Dette gir2 Porsjoner
Tilberedelsestid1 time 30 minutterTotal tid1 time 30 minutter
 500 g storfe, kylling eller svin
 2 ss panangcurrypasta
 120 ml kokosmelk (1)
 60 ml kokosmelk (2)
 200 ml vann
 3 stykker store limeblader (ferske)
 2 stykker chili
 1,50 ss fiskesaus
Skjær kjøttet
1

Skjær kjøttet i små biter.

Kok kjøttet i kokosmelk
2

Om du bruker storfekjøtt i panangcurry, så må du koke kjøttet i kokosmelk (1) og vann i ca. 40 minutter. Det gjør at kjøttet blir mykt og suppa blir enda mer smakfull. Tilsett litt vann mens du koker.

Panangcurrypasta
3

Panangcurrypasta får du tak i asiatiske butikker og i norske dagligvarebutikker. Jeg anbefaler panangcurrypasta fra en asiatisk butikk for ekte Thai panangcurry.

Stek pastaen
4

Stek panangcurrypasta når kjøttet nesten er klart. Tilsett litt olje. Stek til pastaen dufter. Tilsett kokosmelk (2), og senk ned temperaturen. La kokosmelken koke sakte. Det gjør at kokosoljen løsner seg fra melken, og panangcurry ser deilig ut med olje i.

Slik skal det se ut før kjøttet has i
5

Slik skal curryen se ut før du har oppi kjøttet!

Tilsett kjøttet
6

Tilsett det kokte kjøttet, bland, og la blandingen koke omtrent 15 minutter. Lager du panangcurry med kylling eller svin, så kan du tilsette kjøttet og 180 ml kokosmelk samtidig i den stekt pastaen. Tilsett fiskesausen. La kjøttet koke ca. 15-20 minutter.

Skjær chili og lime
7

Skjær chili og limebladene i små biter. Tilsett dem i gryta, og kok i ca. 1-2 minutter.

Jeg bruker også erteauberginer
8

Denne gangen lager jeg panangcurry med erteauberginer. Disse får du kun tak i i asiatiske butikker, og de er svært smakfulle og gode!

God fornøyelse!
9

Da er panangcurryen ferdig! Server med ris, og god fornøyelse!

Ingredienser

 500 g storfe, kylling eller svin
 2 ss panangcurrypasta
 120 ml kokosmelk (1)
 60 ml kokosmelk (2)
 200 ml vann
 3 stykker store limeblader (ferske)
 2 stykker chili
 1,50 ss fiskesaus

Retninger

Skjær kjøttet
1

Skjær kjøttet i små biter.

Kok kjøttet i kokosmelk
2

Om du bruker storfekjøtt i panangcurry, så må du koke kjøttet i kokosmelk (1) og vann i ca. 40 minutter. Det gjør at kjøttet blir mykt og suppa blir enda mer smakfull. Tilsett litt vann mens du koker.

Panangcurrypasta
3

Panangcurrypasta får du tak i asiatiske butikker og i norske dagligvarebutikker. Jeg anbefaler panangcurrypasta fra en asiatisk butikk for ekte Thai panangcurry.

Stek pastaen
4

Stek panangcurrypasta når kjøttet nesten er klart. Tilsett litt olje. Stek til pastaen dufter. Tilsett kokosmelk (2), og senk ned temperaturen. La kokosmelken koke sakte. Det gjør at kokosoljen løsner seg fra melken, og panangcurry ser deilig ut med olje i.

Slik skal det se ut før kjøttet has i
5

Slik skal curryen se ut før du har oppi kjøttet!

Tilsett kjøttet
6

Tilsett det kokte kjøttet, bland, og la blandingen koke omtrent 15 minutter. Lager du panangcurry med kylling eller svin, så kan du tilsette kjøttet og 180 ml kokosmelk samtidig i den stekt pastaen. Tilsett fiskesausen. La kjøttet koke ca. 15-20 minutter.

Skjær chili og lime
7

Skjær chili og limebladene i små biter. Tilsett dem i gryta, og kok i ca. 1-2 minutter.

Jeg bruker også erteauberginer
8

Denne gangen lager jeg panangcurry med erteauberginer. Disse får du kun tak i i asiatiske butikker, og de er svært smakfulle og gode!

God fornøyelse!
9

Da er panangcurryen ferdig! Server med ris, og god fornøyelse!

Biff i Thai panangcurry
(Besøkt 125 ganger, 1 besøk i dag)

Gi en tilbakemelding

avatar
  Abonner  
Gi beskjed om