Marinerte grillskiver av svin – Thai style

Kittiya OldertrøenForfatterKittiya Oldertrøenkategori, VanskelighetNybegynner

Thai style marinerte grillskiver er en nytelse året rundt, men best over grill!

Dette gir2 Porsjoner
Tilberedelsestid3 timer 30 minutterTotal tid3 timer 30 minutter

 500 g Grillskiver av svin (eller nakkekoteletter)
 1 ss Hvitløk (knust)
 2 ts Malt hvit pepper
 3 stykker Korianderrøtter (store)
 ½ ts Salt
 ½ ss Sukker
 2 ss Soyasaus
 1 ss Sesamfrø

Miks og knus grønnsaker
1

Knus hvitløken, korianderrøttene og pepperen i en morter.

Bland de knuste grønnsakene med sausen og sesamfrøene
2

Bland knuste grønnsaker med soyasausen, saltet, sukkeret og sesamfrø.

Mariner kjøttet
3

Mariner grillskivene med krydderblandingen. La det marinerte kjøttet hvile under plast i kjøleskapet ca. 2-3 timer.

Tid for grilling!
4

Så skal du grille kjøttet - og det er til det er ferdig! Jeg liker best å grille over kull, men i form, så det ikke blir så brent.
TIPS:
-Er det ikke grillsesong? Da kan du i stedet steke dem i stekovnen på 180 grader i ca 60 minutter, eller til skivene er gyllenbrune.
-Har du ikke grillskiver? Da kan du bruke f.eks nakkekoteletter eller kylling!

Potetsalat eller ris
5

Den ferdige retten kan nytes med potetsalat eller ris! God fornøyelse!

Ingredienser

 500 g Grillskiver av svin (eller nakkekoteletter)
 1 ss Hvitløk (knust)
 2 ts Malt hvit pepper
 3 stykker Korianderrøtter (store)
 ½ ts Salt
 ½ ss Sukker
 2 ss Soyasaus
 1 ss Sesamfrø

Retninger

Miks og knus grønnsaker
1

Knus hvitløken, korianderrøttene og pepperen i en morter.

Bland de knuste grønnsakene med sausen og sesamfrøene
2

Bland knuste grønnsaker med soyasausen, saltet, sukkeret og sesamfrø.

Mariner kjøttet
3

Mariner grillskivene med krydderblandingen. La det marinerte kjøttet hvile under plast i kjøleskapet ca. 2-3 timer.

Tid for grilling!
4

Så skal du grille kjøttet - og det er til det er ferdig! Jeg liker best å grille over kull, men i form, så det ikke blir så brent.
TIPS:
-Er det ikke grillsesong? Da kan du i stedet steke dem i stekovnen på 180 grader i ca 60 minutter, eller til skivene er gyllenbrune.
-Har du ikke grillskiver? Da kan du bruke f.eks nakkekoteletter eller kylling!

Potetsalat eller ris
5

Den ferdige retten kan nytes med potetsalat eller ris! God fornøyelse!

Marinerte grillskiver av svin – Thai style
(Besøkt 317 ganger, 1 besøk i dag)

2
Gi en tilbakemelding

avatar
1 Kommentartråder
1 Svar på tråder
0 Følgere
 
Kommentar med flest reaksjoner
Heteste kommentartråd
2 Kommentarforfattere
Kittiya OldertrøenBerit Forfattere av nye kommentarer
  Abonner  
nyeste eldste mest stemte
Gi beskjed om
Berit
Gkjest
Berit

Hei Kittya, så flott at du lager denne bloggen! Gleder meg til å prøve oppskriftene, jeg er veldig glad i thaimat <3
Ett spørsmål: Hvor får du kjøpt korianderrøtter?