Pad Thai

Kittiya OldertrøenForfatterKittiya Oldertrøenkategori, , VanskelighetMellomstadium

Pad Thai er én av mange signalretter fra Thailand! Retten består av stekte nudler med saus, og kjennetegnes ved at du kjenner alle smaker på én og samme gang. Ekte Pad Thai er laget med scampi eller kun egg, men ikke med kjøtt. Her bruker jeg hjemmelaget Pad Thai-saus, med ekte Thaismak.

Dette gir2 Porsjoner
Tilberedelsestid30 minutterTotal tid30 minutter
Trykk for å starte tidsur for nedtelling!

 

INGREDIENSER:

 500 g Pad Thai-nudler
 2 stykker egg
 100 ml Pad Thai-saus
 300 g scampi eller kamskjell
 30 g kinesisk gressløk
 4 ss ristede og knuste peanøtter
 30 ml vann
 2 stykker limebåter
Først rister vi peanøtter
1

Vi skal riste peanøttene først. Jeg bruker peanøtter med skall for ekte smak, men det er greit å bruke saltede peanøtter. Rist peanøttene i panna uten olje ca. 3-5 minutter til skallet er ristet. Legg dem i en skål, la dem kjøle ned, gni av og blås skallet bort (det er lurt å gjøre ute og ikke mot vinden!). Knus peanøttene.

foto-Kittiya

Klargjør kinesisk gressløk
2

Skyll den kinesiske gressløken og kutt den i små biter. (Som en nødløsning kan du bruke vanlig, fersk (!) gressløk, men den er noe skarpere i smaken og mye tynnere enn den kinesiske gressløken).

foto-kittiya

Stek scampi eller kamskjell
3

Stek scampien eller kamskjellene og legg dem i en skål. Ikke bruk for sterk varme, og ikke stek dem for lenge.

Tilfør Pad Thai-saus
4

Tilsett Pad Thai-sausen i panna og stek nudlene med sausen. Bland nudlene og sausen ordentlig. Tilsett litt vann om det er for tørt. Stek egg sammen med nudlene. PS: Det kommer snart oppskrift på Pad Thai-saus. Inntil da kan du kjøpe den ferdig, men den hjemmelagede sausen smaker mye bedre!

Så blandes alt
5

Bland scampi (eller kamskjell eller begge) med de stekte nudlene. Tilsett peanøttene og gressløken. Stek alt sammen i cirka et halvt minutt.

Server umiddelbart
6

Server umiddelbart med en limebåt og chili. (Limebåten skviser du over retten din før den spises). Pad Thai passer bra med agurk, reddik eller crispi eller hjertesalat. Og husk: Nudelretter spiser en med spisepinner!

foto-kittiya

Ingredienser

 500 g Pad Thai-nudler
 2 stykker egg
 100 ml Pad Thai-saus
 300 g scampi eller kamskjell
 30 g kinesisk gressløk
 4 ss ristede og knuste peanøtter
 30 ml vann
 2 stykker limebåter

Retninger

Først rister vi peanøtter
1

Vi skal riste peanøttene først. Jeg bruker peanøtter med skall for ekte smak, men det er greit å bruke saltede peanøtter. Rist peanøttene i panna uten olje ca. 3-5 minutter til skallet er ristet. Legg dem i en skål, la dem kjøle ned, gni av og blås skallet bort (det er lurt å gjøre ute og ikke mot vinden!). Knus peanøttene.

foto-Kittiya

Klargjør kinesisk gressløk
2

Skyll den kinesiske gressløken og kutt den i små biter. (Som en nødløsning kan du bruke vanlig, fersk (!) gressløk, men den er noe skarpere i smaken og mye tynnere enn den kinesiske gressløken).

foto-kittiya

Stek scampi eller kamskjell
3

Stek scampien eller kamskjellene og legg dem i en skål. Ikke bruk for sterk varme, og ikke stek dem for lenge.

Tilfør Pad Thai-saus
4

Tilsett Pad Thai-sausen i panna og stek nudlene med sausen. Bland nudlene og sausen ordentlig. Tilsett litt vann om det er for tørt. Stek egg sammen med nudlene. PS: Det kommer snart oppskrift på Pad Thai-saus. Inntil da kan du kjøpe den ferdig, men den hjemmelagede sausen smaker mye bedre!

Så blandes alt
5

Bland scampi (eller kamskjell eller begge) med de stekte nudlene. Tilsett peanøttene og gressløken. Stek alt sammen i cirka et halvt minutt.

Server umiddelbart
6

Server umiddelbart med en limebåt og chili. (Limebåten skviser du over retten din før den spises). Pad Thai passer bra med agurk, reddik eller crispi eller hjertesalat. Og husk: Nudelretter spiser en med spisepinner!

foto-kittiya

Pad Thai
(Besøkt 283 ganger, 1 besøk i dag)

Gi en tilbakemelding

avatar
  Abonner  
Gi beskjed om