Sai ua – Chiang Mai pølse

Kittiya OldertrøenForfatterKittiya Oldertrøenkategori, VanskelighetAvansert

Sai ua (Chiang-Mai pølse) (ไส้อั่ว) er en klassisk, velsmakende smakseksplosjon av en pølseoppskrift fra nord-Thailand. Denne kan du lage selv, og da blir du hekta!

Dette gir4 Porsjoner
Total tid3 timer
 2 stykker sitrongress
 3 ss sjalottløk i småbiter
 3 ss knust hvitløk
 1,50 ss gurkemeie
 1,50 ss knust galangal
 15 stykker tørre chili
 20 stykker limeblader
 150 g finkuttet koriander og vårløk
 2 ss fiskesaus
 2 ss soyasaus
 1 ss salt
 1 ss krydderblanding
 1 stk svinetarm
 1 kg kjøttdeig
Legg tarm i vann og lag kjøttdeig
1

Legg tarmen i kaldt vann og la den ligge der i minst 30 minutter. Så kan du enten bruke ferdig kjøttdeig, eller lage den selv ved å kverne kjøtt fra nakkekoteletter. Om du kverner kjøttet selv kan du bruke en hullplate med noe større hull og dermed få en mer interessant og noe grovere kjøttdeig!

Skjær krydderurter i små biter og bruk blender
2

Kutt sitrongress, sjalottlløk, hvitløk, gurkemeie (roturt) , galangal (roturt) og tørre chili i små biter.

3

Ta de oppkuttede krydderurtene og kjør dem i blender til de blir en masse.

Kutt resten av grønnsakene
4

Skyll koriander, vårløk og limebladene og skjær dem i små biter.

5

Limebladene skal skjæres i veldig, veldig smale strimler. Skåla på bildet er svært liten, og den inneholder omtrent 20 limeblader!

Bland urter og grønnsaker med kjøttdeigen
6

Nå skal du blande alle urtene og grønnsakene med kjøttdeigen. Tilsett soyasaus, fiskesaus, salt og krydderblandingen. Jeg anbefaler å bruke en kjøkkenmaskin til å blande alle ingrediensene. Varm blandingen i mikro, smak og tilsett mer saus hvis den er for svak.

7

Slik ser krydderblandingen ut!

Slik ser krydderblandingen ut!

Så lager vi pølser!
8

Tre tarmen på pølsehornet først! Det er veldig viktig. Knytt igjen enden av tarmen. Så skal du presse pølseblandingen inn i tarmen. Jeg bruker Kenwood kjøkkenmaskin med kvern og pølsehorn. La pølsa fylles langsomt og ikke kjør på for høy hastighet!

9

Slik skal pølsa se ut før den stekes/ varmes i ovn/ grilles!

10

Stek pølsa i oven ved 180-200 °C til den er gyllenbrun (ca. 1 time). Snu den 2-3 ganger. Du kan også grille den i grillen, gjerne kullgrill; det smaker enda bedre. Og slik skal den ferdige, stekte pølsa se ut!

11

Kutt pølsa i fyldige, skrå skiver og server med nykokt jasminris! En klassiker, og så smaksrik og deilig at du kommer til å lage den igjen, igjen og igjen!

Ingredienser

 2 stykker sitrongress
 3 ss sjalottløk i småbiter
 3 ss knust hvitløk
 1,50 ss gurkemeie
 1,50 ss knust galangal
 15 stykker tørre chili
 20 stykker limeblader
 150 g finkuttet koriander og vårløk
 2 ss fiskesaus
 2 ss soyasaus
 1 ss salt
 1 ss krydderblanding
 1 stk svinetarm
 1 kg kjøttdeig

Retninger

Legg tarm i vann og lag kjøttdeig
1

Legg tarmen i kaldt vann og la den ligge der i minst 30 minutter. Så kan du enten bruke ferdig kjøttdeig, eller lage den selv ved å kverne kjøtt fra nakkekoteletter. Om du kverner kjøttet selv kan du bruke en hullplate med noe større hull og dermed få en mer interessant og noe grovere kjøttdeig!

Skjær krydderurter i små biter og bruk blender
2

Kutt sitrongress, sjalottlløk, hvitløk, gurkemeie (roturt) , galangal (roturt) og tørre chili i små biter.

3

Ta de oppkuttede krydderurtene og kjør dem i blender til de blir en masse.

Kutt resten av grønnsakene
4

Skyll koriander, vårløk og limebladene og skjær dem i små biter.

5

Limebladene skal skjæres i veldig, veldig smale strimler. Skåla på bildet er svært liten, og den inneholder omtrent 20 limeblader!

Bland urter og grønnsaker med kjøttdeigen
6

Nå skal du blande alle urtene og grønnsakene med kjøttdeigen. Tilsett soyasaus, fiskesaus, salt og krydderblandingen. Jeg anbefaler å bruke en kjøkkenmaskin til å blande alle ingrediensene. Varm blandingen i mikro, smak og tilsett mer saus hvis den er for svak.

7

Slik ser krydderblandingen ut!

Slik ser krydderblandingen ut!

Så lager vi pølser!
8

Tre tarmen på pølsehornet først! Det er veldig viktig. Knytt igjen enden av tarmen. Så skal du presse pølseblandingen inn i tarmen. Jeg bruker Kenwood kjøkkenmaskin med kvern og pølsehorn. La pølsa fylles langsomt og ikke kjør på for høy hastighet!

9

Slik skal pølsa se ut før den stekes/ varmes i ovn/ grilles!

10

Stek pølsa i oven ved 180-200 °C til den er gyllenbrun (ca. 1 time). Snu den 2-3 ganger. Du kan også grille den i grillen, gjerne kullgrill; det smaker enda bedre. Og slik skal den ferdige, stekte pølsa se ut!

11

Kutt pølsa i fyldige, skrå skiver og server med nykokt jasminris! En klassiker, og så smaksrik og deilig at du kommer til å lage den igjen, igjen og igjen!

Sai ua – Chiang Mai pølse
(Besøkt 68 ganger, 1 besøk i dag)

Gi en tilbakemelding

avatar
  Abonner  
Gi beskjed om